Dubbel glas

Dubbel glasHeeft u een oud huis waar nog weinig aan geklust is, dan zitten er waarschijnlijk nog enkele beglazing in. Enkel glas geeft uw woning of pand weinig bescherming tegen de kou van buiten. Door het huis of pand te voorzien van dubbel glas, kunt u veel op uw stookkosten gaan besparen. Dubbele beglazing laat namelijk minder kou door en houdt de warmte beter binnen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Op het gebied van dubbel glas werken wij samen met de specialisten van Glaszetter Lunzen. Zij hebben altijd dubbel glas op voorraad en bieden 15 jaar garantie.

Dubbel glas met goede isolatie

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Naast het ‘gewone’ dubbel glas, heeft u namelijk ook HR glas. HR staat voor Hoog rendement, het isoleert uw woning nog beter dan reguliere beglazing. Het HR glas is er in verschillende uitvoeringen, zo heeft u HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plussen erachter staan, hoe beter het glas isoleert. Bij de reguliere dubbele glazen is er droge lucht tussen de glasplaten gespoten om de warmte binnen te houden. Bij de HR beglazing wordt er edelgas is de spouw van het raam gespoten, om de kou nog beter tegen te houden.

Isolerende eigenschappen

Wilt u de isolerende eigenschappen van het glas optimaal benutten, dan is het verstandig om de plaatsing uit handen te geven aan een glaszetter. Door een nauwkeurige plaatsing komen de eigenschappen beter tot hun recht. Omdat de glaszetters hiervoor zijn opgeleid, mag u verwachten dat alles netjes gebeurt tegen een acceptabele prijs.

Garantie

Laat u de plaatsing uitvoeren door een glaszetter, dan heeft u recht op garantie. Bij een plaatsingsfout heeft u recht op een nieuwe ruit. Over het algemeen krijgt u bij de meeste glaszetters 15 jaar garantie op het de beglazing en montage.

Afspraken maken met een glaszetter

Bij het plaatsen van nieuwe ramen, wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan. Dit kunt u voorkomen door van te voren duidelijk afspraken te maken met het glasbedrijf. Door een aantal vragen te stellen, bent u zeker van uw zaak en komt u niet voor verassingen te staan. Onderstaand een aantal vragen op een rijtje. Door deze vragen te stellen, wordt het voor u een stuk duidelijker.

  • Wat is de garantieperiode?
  • Wat is de levertijd?
  • Zit transport bij de prijs in?
  • Zijn BTW, energietoeslagen en verwijderingsbijdrage bij de totaalprijs inbegrepen?

Zelf plaatsen

Het is mogelijk om zelf uw beglazing te plaatsen als u hier verstand van heeft. Het bespaart u plaatsingskosten, dit is iets om over na te denken. Er zit ook een nadeel aan vast, mocht er namelijk een plaatsingsfout ontstaan, dan heeft u geen garantie. Naast dat u geen garantie krijgt, kan het ook een gevaarlijke klus zijn. Gaat het glas tijdens het plaatsen kapot, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Heeft u geen ervaring met het plaatsen van glas? Laat het dan over aan een expert.

Prijzen

Dubbel glas verschilt van prijs omdat ze verschillende soorten isolatiewaarden hebben. Gemiddeld liggen de prijzen voor een raam tussen de €70,- en de €80,- per m² in. Kijk niet alleen naar de prijs van de glassoort, maar kijk ook wat u ermee gaat besparen. De hoog rendement glazen zullen uw woning namelijk beter isoleren dan andere glazen. Nadat u de ramen heeft uitgekozen, moeten ze ook nog geplaatst worden. Voor de plaatsing moet u ongeveer een bedrag tussen de €40,- en de €70,- per m² rekenen. Deze prijzen verschillen per leverancier, vraag daarom van te voren de prijzen op.