HR+++ glas

HR+++ glasU kent vast wel het begrip HR glas, ook wel hoogrendements- glas genoemd. Dit is glas met een goede isolerende werking. Er zijn vier verschillende soorten HR glas. Deze soorten zijn HR, HR+, HR++ en HR+++. Hiervan is HR de minst isolerende soort en HR+++ de meest isolerende soort. Wij vertellen u, in samenwerking met Mvoonderglas.nl vandaag iets over de verschillende vormen. Bent u benieuwd? Lees dan verder!

Wat is HR+++ glas?

HR+++ glas, bestaat uit drie lagen glas. Dit is de reden waardoor het ook wel eens driedubbel glas wordt genoemd. De meeste soorten hoogrendementsglas, bestaan uit 2 glasplaten met daartussen een ruimte met een edelgas gevuld. Het meest gebruikte edelgas is argon. HR+++ glas bestaat uit drie lagen glas, dus er zijn twee ruimtes die worden gevuld met een edelgas. Dit betekent dat de isolatiewaarde van het glas nog beter is, en dus nog beter isoleert. Door de extra glasplaat, is het veel zwaarder dan dubbel glas. U moet dus zeker weten dat de sponningen van uw woning dit extra gewicht kunnen dragen voordat u het aanschaft.

Koel in de zomer, warm in de winter

Driedubbel glas is de best isolerende glassoort. Dit betekent dat in de winter de warmte die u heeft gestookt niet gemakkelijk uw huis verlaat, maar in de zomer komt de warmte ook niet goed binnen. In de zomer kan het onaangenaam warm worden, en door hoogrendementsglas heeft de warmte niet goed de kans om binnen te komen. Ideaal als uw ramen vol in de zon staan!

Kosten

Omdat HR+++ glas de meest isolerende glassoort is, is dit ook gelijk de duurste soort. Voor de aanschaf van standaard dubbel glas zal u ongeveer €115 betalen per m2. Voor driedubbel glas zijn de kosten ongeveer €170 per m2. Een heel stuk duurder dus! Wel bespaart hiermee een hele hoop meer aan energiekosten! Standaard dubbel glas levert een besparing op van ongeveer €140, maar HR+++ glas wel €280 euro per jaar! Dit betekent dat dit glas het dubbele aan kosten bespaart! U heeft dan ook snel de kosten van de aanschaf weer terugverdient. Wij van Tiffany glas zijn u eveneens van dienst voor andere glassoorten. Kijk gerust rond op onze website.