Voorzetramen zelf maken

Voorzetramen zelf makenBent u op zoek naar mogelijkheden om uw woning beter te isoleren maar kan er in de kozijnen geen dubbelglas geplaatst worden? Voorzetramen bieden dan mogelijk een goede oplossing en zijn het begin van een betere isolatie. U kunt voorzetramen voor of achter bestaande ramen monteren. De meeste voorzetramen worden gemaakt met een profiel dat bestaat uit aluminium of kunststof en zijn leverbaar in uiteenlopende kleuren.

Waarom kiest u voor een voorzetraam?

Een voorzetraam is een van de beste en goedkoopste alternatieven voor dubbel glas. Door een voorzetraam te plaatsen bij enkele beglazing wordt het comfort binnenshuis aanmerkelijk verbeterd. Het aangebrachte voorzetraam bevindt zich slechts een klein stukje van het eigenlijke glas. Hierdoor ontstaat er een geïsoleerde luchtlaag tussen de twee ‘ramen’, dit kunt u vergelijken met dubbelglas. Door het plaatsen van een voorzetraam wordt zowel de warmte als geluidsisolatie van uw woning verbeterd wat de waarde van uw woning kan verhogen. De betere isolatie zorgt tevens voor een lager verlies van warmte en helpt u besparen op de energiekosten.

Hoe wordt een voorzetraam geplaatst?

Voorzetramen worden met name geplaatst bij glas-in-lood ramen die uw woning sieren en bij monumentale panden waarvan het aanzicht niet verandert mag worden. Dubbelglas plaatsen in oudere woningen vergt vaak meerdere aanpassingen waar soms géén toestemming en/of vergunning voor wordt verleend. Door zelf uw voorzetramen te maken creëert u een beter geïsoleerde woning waar u ook in de wintermaanden van een aangename warmte geniet. Voorzetramen kunt u zelf op maat maken van onder meer plexiglas en een aluminium profiel. Nadat u de ramen in elkaar heeft gezet worden deze zonder aanpassingen aan deuren en/of kozijnen geplaatst. Het bestaande beeld van uw woning verandert niet, maar u heeft wel voordeel van de betere isolatie die u zelf heeft gecreëerd.

Betere isolatie en goed voor uw portemonnee

U plaatst voorzetramen niet alleen voor een betere isolatie van uw woning. Voorzetramen hebben meer voordelen. Zo hebben ze een brandvertragende werking. U kunt zich voorstellen dat warmte afkomstig van vuur een krachtige hittebron is die enkel glas snel doet springen. Door het plaatsen van een voorzetraam wordt dit proces enigzins vertraagd. Ook dieven worden afgeschrikt door voorzetramen die moeilijk kapot gaan. U creëert dus ook een stukje extra veiligheid in uw eigen woning. Dat enkel glas weinig isoleert weet u als geen ander. Voorzetramen maken het mogelijk om op vrij eenvoudige wijze op de maandelijkse stookkosten te besparen. De zogenaamde ‘U-waarde’ van een voorzetraam is ongeveer gelijk aan die van standaard dubbel glas en dat kan u op jaarbasis zo maar €140,- schelen aan stookkosten.

Een glaszetter inschakelen

Wilt u voorzetramen laten plaatsen door een glaszetter? Neem dan contact op via Gjandeweg.nl. Glaszettter Jan de Weg heeft ruime ervaring op het gebied van voorzetramen en alle glassoorten. Bovendien is het bedrijf binnen 30 minuten bij u op locatie indien de situatie dat vraagt.